1990 - powstaje rodzinna firma Almar i pierwszy zakład produkcyjny.
1992 - zatrudnienie sięga 30 osób, sprzedaż łosiosia sięga 12 ton / tydzień.
1994 - Almar, jako pierwszy w Polsce rozpoczyna duży import łososia norweskiego i w pełni profesjonalną produkcję norweskiego łososia wędzonego.
1998 - powstaje nowoczesny zakład produkcyjny w Kartuzach, spełniający surowe normy systemu HACCP.

 

 

1999 - produkcja Almar obejmuje wszystkie gatunki łososia. Firma przeznacza ponad 7150 godzin na degustacje produktów.
2000 - firma staje się zdobywcą wielu prestiżowych nagród na targach.
2001 - pozycję rynkowego lidera umacnia współpraca ze wszystkimi znaczącymi sieciami sprzedaży: Auchan, Billa, Geant, Makro Cash & Carry, Real, Tesco,Selgros

2004 - firma uzyskuje pozwolenie na eksport swoich wyrobów do krajów Unii Europejskiej oraz USA.

2006 - uzyskanie certyfikatu koszerności.

2011 - uzyskanie certyfikatu IFS - międzynarodowego standardu zabezpieczenia żywności.

2013 - uzyskanie certyfikatu BIO na przetwarzanie i sprzedaż łososia pochodzącego z hodowli ekologicznej.

2017- otwarcie nowego zakładu produkcyjnego w Gdyni.