Proces produkcji rozpoczyna się od kupna surowca najwyższej jakości- głównie jest to łosoś świeży z Norwegii pochodzący z czystych fiordów.

Łosoś trafia do zakładu w bardzo krótkim czasie (dogodna lokalizacja  zakładu blisko terminala kontenerowego w Gdyni) i jest od razu filetowany na nowoczesnej linii produkcyjnej.

Dla nadania aromatu i specjalnego smaku wędzimy łososia na zimno, tradycyjną metodą, w naturalnym dymie, pochodzącym ze zrębków drzewa bukowego. Nie stosujemy sztucznych preparatów dymu wędzarniczego. Uwędzone mięso jest schładzane, pozbawiane skóry, krojone w plasterki, układane, ważone, pakowane próżniowo, etykietowane i układane w kartonach.

Produkty klasy Premium sprzedajmy jako produkty niemrożone, dodatkowo każdy plaster przedzielony jest pergaminem ułatwiającym ich rozdzielanie.

Nad całością procesu produkcji czuwa profesjonalny zespół wykwalifikowanych pracowników. Dzięki systemowi kontroli jakości HACCP możemy monitorować proces produkcji na każdym etapie tak, aby finalny produkt spełniał najwyższe kryteria jakości i smaku.

 

Otrzymane certyfikaty  są gwarancją wysokiej  jakość naszych produktów:

Certyfikat FDA uprawniający do eksportu produktów na rynek USA,

Certyfikat Koszerności,

Certyfikat IFS (International Food Standard) -międzynarodowy standard bezpieczeństwa żywności,

Certyfikat BIO dla przetwarzania i sprzedaży łososia pochodzącego z hodowli ekologicznych.