1990
powstaje rodzinna firma Almar i pierwszy zakład produkcyjny.
1992
zatrudnienie sięga 30 osób, sprzedaż łososia sięga 12 ton / tydzień.
1994
Almar, jako pierwszy w Polsce rozpoczyna duży import łososia norweskiego i w pełni profesjonalną produkcję norweskiego łososia wędzonego.
1998
powstaje nowoczesny zakład produkcyjny w Kartuzach, spełniający surowe normy systemu HACCP.
1999
produkcja Almar obejmuje wszystkie gatunki łososia. Firma przeznacza ponad 7150 godzin na degustacje produktów.
2000
firma staje się zdobywcą wielu prestiżowych nagród na targach.
2001
pozycję rynkowego lidera umacnia współpraca ze wszystkimi znaczącymi sieciami sprzedaży: Auchan, Billa, Geant, Makro Cash & Carry, Real, Tesco, Selgros.
2004
firma uzyskuje pozwolenie na eksport swoich wyrobów do krajów Unii Europejskiej oraz USA.
2006
uzyskanie certyfikatu koszerności.
2011
uzyskanie certyfikatu IFS - międzynarodowego standardu zabezpieczenia żywności.
2013
uzyskanie certyfikatu BIO na przetwarzanie i sprzedaż łososia pochodzącego z hodowli ekologicznej.
2017
otwarcie nowego, drugiego zakładu produkcyjnego w Gdyni.
2019
uruchomienie w nowym Zakładzie wędzenia filetów z łososia


