1990

powstaje rodzinna firma Almar i pierwszy zakład produkcyjny.

1992

zatrudnienie sięga 30 osób, sprzedaż łososia sięga 12 ton / tydzień.

1994

Almar, jako pierwszy w Polsce rozpoczyna duży import łososia norweskiego i w pełni profesjonalną produkcję norweskiego łososia wędzonego.

1998

powstaje nowoczesny zakład produkcyjny w Kartuzach, spełniający surowe normy systemu HACCP.

1999

produkcja Almar obejmuje wszystkie gatunki łososia. Firma przeznacza ponad 7150 godzin na degustacje produktów.

2000

firma staje się zdobywcą wielu prestiżowych nagród na targach.

2001

pozycję rynkowego lidera umacnia współpraca ze wszystkimi znaczącymi sieciami sprzedaży: Auchan, Billa, Geant, Makro Cash & Carry, Real, Tesco, Selgros.

2004

firma uzyskuje pozwolenie na eksport swoich wyrobów do krajów Unii Europejskiej oraz USA.

2006

uzyskanie certyfikatu koszerności.

2011

uzyskanie certyfikatu IFS - międzynarodowego standardu zabezpieczenia żywności.

2013

uzyskanie certyfikatu BIO na przetwarzanie i sprzedaż łososia pochodzącego z hodowli ekologicznej.

2017

otwarcie nowego, drugiego zakładu produkcyjnego w Gdyni.

2019

uruchomienie w nowym Zakładzie wędzenia filetów z łososia

facebook